Rana kommune - Kan bli like viktig som NJ-vedtaket i 1946

Av: Gisnås, Geir | Publisert: 20.04.2017 09:16:00 | Emneord: Forsiden
PLU%20kopi

​Klart for Hauan

​Ordfører Geir Waage mener regjeringens beslutning om å bygge en ny stor flyplass på Helgeland med tiden kan vise seg å bli like viktig som Stortingets vedtak i 1946 om å etablere et jernverk i Mo i Rana.

Fredag ettermiddag/kveld var det full feiring i Mo i Rana, etter at regjeringens beslutning ble kjent.

Det ble stormende jubel i Mo i Rana fredag, etter at det ble kjent at regjeringen går inn for en ny, stor flyplass på Helgeland, lokalisert til Hauan i Rana.

- Etter 10 års arbeid er flyplassen endelig landet! I dag er det viktig for meg som ordfører å si at det er mange som har gjort en veldig god jobb for å få dette, sa ordfører Geir Waage.

- Lokale politikere i alle partier har gjort en stor jobb, næringslivet har bidratt sterkt – det samme har en rekke folk i noen av våre nabokommuner.

- Endelig får vår region et flyplasstilbud på lik linje med resten av landet. For min del er det også positivt at stortingspolitikerne har garantert at ingen av de lokale småflyplassene blir nedlagt som en følge av dette. Dette er et godt eksempel på hvordan vi får ting til når vi samarbeider mellom kommuner og næringsliv for å skape vekst, sa Waage.

- Polarsirkelen Lufthavnutvikling har hatt en avgjørende rolle for å få dette til. Henrik Johansen har som daglig leder i selskapet stått på fra ideen ble presentert i april 2007 og fram til i dag. I dag er det viktig å takke Henrik Johansen for det engasjement som han har hatt og som jeg er helt sikker på at han vil ha i årene framover !
For nå starter jobben med å bygge den nye flyplassen !
- Dette betyr at når avtalene mellom kommunen, og næringslivet og staten er gjort, så må saken behandles i Stortinget.
Ny flyplass er det prosjektet som vi gi vekst for både offentlig og privat sektor i vår region.
Dette vil gi regionen vår flere arbeidsplasser, flere innbyggere og gi industri og næringsliv i vår region vekst !

- Flyplassen skaper optimisme. Optimisme skaper investeringer. Investeringer skaper arbeidsplasser. Arbeidsplasser skaper tilflytting og flere nye innbyggere og ny optimisme. Å løfte fram et slikt prosjekt som dette er en stor jobb. Det ville ikke vært mulig uten framsynte politikere i alle partier, på alle nivå. Våre fylkespolitikere klarte på to-tre år, fra 2010 til 2013, å løfte prosjektet fra å være et lokalt initiativ til å bli nasjonal politikk, sa ordfører Geir Waage.

- Da den rødgrønne regjeringen løftet det fram i Stortinget i 2013, passerte vi en stor milepæl. Stortinget sluttet den gangen tverrpolitisk opp om saken. Når dagens regjering nå følger opp og lander prosjektet, forventer jeg at Stortinget på nytt samler seg om løsningen.

- Beslutningen om ny stor flyplass mener jeg kan vise seg å bli like historisk viktig som beslutningen Stortinget gjorde i 1946 om å etablere AS Norsk Jernverk i Rana. Gratulerer med dagen!, avsluttet ordfører Geir Waage.

flyfest_01 kopi.jpgFlyfest_02 kopi.jpg
PLU-sjef Henrik Johansen fikk velfortjente blomster av ordfører Geir Waage.Ordfører Geir Waage har hatt ei travel uke med flyplass og NM skiskyting, for bare å nevne noe.
Flyfest_03 kopi.jpgsjef flyfest_04 kopi.jpg
Maiken Johansen og Stig Bang delte ut gratisbilletter til Underverket​Thomas og Katti fra Hemavan likte regjeringens beslutning
flyfest_05 kopi.jpgflyfest_06 kopi.jpg
Full jubel; Henrik Johansen, Erik Wulfsberg, Aino Olaisen og kveldens konferansier Stig Bang.Stående applaus for flyplassen og de som endelig har lyktes etter alt arbeidet de har lagt ned i 10 år.
flyfest_08 kopi.jpgFlyfest_07 kopi.jpg
Håkon Skog Erlandsen dro festen igang. NRKs Frank Nygård hadde bursdag fredag og fikk flyplass i gave.
flyfest_09 kopi.jpgflyfest_11 kopi.jpg
Blant de mange feststemte deltakerne fant vi også varaordfører Linda Veronika Eide, kommunestyremedlem Mona Wangberg Simonsen og skolesjef Lillian Nærem.MIP-direktør Arve Ulriksen, rådmann Robert Pettersen og tidligere ordfører Kai Henriksen var bare noen av dem som gikk rundt og smilte hele fredagen.

Sist oppdatert: 21.06.2017 10:07:41

Kari Jørgensen