Rana kommune - Sterke regnskapstall i Rana kommune

Sterke regnskapstall i Rana kommune

Av: Gisnås, Geir | Publisert: 15.02.2017 23:41:12 | Emneord: Forsiden
rådhuset_05

​Rana kommune legger sterke regnskapstall for 2016 på bordet.

​Den økonomiske driften i Rana kommune har hatt gode rammebetingelser i 2016, med høy skatteinngang, lavt rentenivå, god styring og god omstillingstakt.

Driftsinntektene runder for første gang 2 milliarder kroner.

​Rana kommune leverer et sterkt regnskapsresultat. Ureviderte regnskapstall viser et regnskapsmessig mindreforbruk på 74,9 millioner kr, med et netto driftsresultat på 6,2 prosent (127,2 mill.kr).

Det er viktig å være klar over at merskatteveksten i 2016 bare gir ekstra inntekt for året 2016, og derfor i liten grad påvirker nivået i 2017. Selv om omstillingstakten var bedre enn forventet i 2016, vil tjenestene fortsatt ha omstillingsutfordringer
i 2017.

For første gang på fire år bidrar driften til å styrke resultatet med et mindreforbruk på 38,3 millioner kr. Kommuneorganisasjonen har levert i forhold til omstillingskrav, samtidig som det har vært utøvd god kontroll og styring.

Kommunen står fortsatt overfor betydelige utfordringer. Først og fremst når det gjelder å tilpasse tjenestetilbudet til endringene i befolkningssammensetningene i årene som kommer. Vi blir flere eldre og færre unge.

Kommunen må håndtere behovsendringer i befolkningen (eldrebølgen), intensivere satsingen på vedlikehold av realkapitalen, finansiere investeringsløft i skolesektoren, og fortsette som sentral aktør i nærings- og samfunnsutviklingen.

Rådmann Robert Pettersen er godt fornøyd med brutto driftsresultat og viser til at man må tilbake til 2006 for å finne en høyere driftsmargin.

- Vi har opparbeidet oss et godt fundament til å lykkes med utfordringene, og til å fortsette arbeidet med drifts- og strukturtilpasninger til beste for Ranas befolkning, sier Pettersen.

Sist oppdatert: 15.02.2017 23:57:36

Kari Jørgensen