Rana kommune - DigiSkole i Rana- lesebrett til alle elever og lærere i grunnskolen i Rana fra neste skoleår

Av: Kibsgaard, Marianne | Publisert: 03.11.2017 06:54:44 | Emneord: Forsiden
MENNESKER

​I går gikk startskuddet for en digital satsing i Ranaskolen.

​Fra skoleåret 2018/2019 skal alle elever og lærere få hver sin personlige, digitale enhet, som skal brukes i skolehverdagen. Vi tar utgangspunkt i Bærumsmodellen med nettbrett utstyrt med lokal App Store, hvor de ulike undervisningsprogrammene kan lastes ned og tilpasses den enkelte klasse og elev. Dette er en enkel, sikker og prisgunstig løsning.

-Digitale ferdigheter er en av fem grunnleggende ferdighetene elevene skal få med seg ved endt skolegangen. Frem til nå kan vi nok si at vi ikke har hatt gode nok forutsetninger for å kunne gi en så god undervisning som vi har ønsket på dette området. Med denne satsingen vil vi få helt nye muligheter, sier skolesjefen i Rana, Lillian Nærem.

For å sikre en god oppstart starter planleggingen nå og det blir mye å gjøre både i IKT-avdelingen og skolene for å få alt på plass.

-Vi gleder oss til å komme i gang og både elever og foreldre involvert i dette arbeidet, sier skolesjef Lillian Nærem.

Sist oppdatert: 03.11.2017 07:07:39