Rana kommune - BUA Mo i Rana er åpnet

BUA Mo i Rana er åpnet

Av: Jørgensen, Kari | Publisert: 28.06.2017 08:12:22 | Emneord: Forsiden
BUAåpnet2

​Ordfører Geir Waage, med styreleder Trond Olsen og daglig leder i BUA Mo i Rana, Grete Lian på tandemsykkel.

Tirsdag 27. juni åpnet endelig BUA Mo i Rana! Dette ble høytidelig markert og mange hadde møtt frem for å få med seg åpningen.​

​Styreleder Trond Olsen ønsket alle velkommen, Eline Egeland fra BUA Norge orienterte litt om konseptet BUA før Knut Berntsen og elever ved Polarsirkelen friluftsskole testet utstyr og holdt show med ulike konkurranser. Deretter holdt ordfører Geir Waage en tale, der han først og fremst ga honnør til alle frivillige organisasjoner i Rana, som hver dag gjør en stor innsats for lokalsamfunnet - ved å skape møteplasser, aktiviteter og hendelser.

BUA%20åpnet1Nå er enda en frivillig organisasjon stiftet, og ordfører viste til BUA Mo i Rana som et glimrende eksempel på hvordan frivillighet, næringsliv og kommune kan samarbeide om å gjøre Rana til en enda bedre kommune å bo i. Kommunen og til nå 13 medlemsbedrifter har fått på plass en spleiselagsmodell sånn at BUA kan etableres og drives. Her kan privatpersoner, skoler, barnehager, lag, foreninger og bedrifter låne nytt og flott utstyr til sport og fritidsaktiviteter - helt gratis.

Det er gjennom samarbeid vi kan bygge et attraktivt og innovativt lokalsamfunn og samarbeid er nøkkelen til suksess. «Men først og fremst må der være en dedikert og engasjert pådriver, som Grete Lian ved Askeladden Ressurssenter AS er et svært godt eksempel på», sa ordfører og ga Grete både blomster og klemmer. Til slutt var det servering av pølser, vafler og kaffe og ikke minst hyggelig samvær.

Om BUA
BUA er en nasjonal forening som ble etablert i 2014. BUA Mo i Rana er en frivillig organisasjon med Askeladden ressurssenter, Polarsirkelen friluftsråd og Rana idrettsråd som eiere. Kommunestyre i Rana har vedtatt en årlig driftsstøtte på kr. 300 000,- til BUA Mo i Rana. Med i spleiselagsmodellen er også flere private bedrifter i Rana, som gjennom sitt medlemskap ønsker å bidra til at Rana blir en bedre plass å bo for barn og unge. BUA låner ut utstyr helt gratis. Se egen facebook-side https://www.facebook.com/BUA-Mo-I-Rana-1306282972793823/?fref=ts

Sist oppdatert: 28.06.2017 08:46:13