Rana kommune - Realfag i praksis

Realfag i praksis

Av: Nilsen, Dag-Arnfinn | Publisert: 13.06.2016 00:00:00 | Emneord: Forsiden
vannbarn

​Båsmo ungdomsskole deltar i Lektor2-ordningen. Mandag 6. juni var en gruppe elever derfor på oppdrag i Ytrabekken.

​Ytrabekken er påvirket av forurensning fra avløp, gatevann mv., og har på nåværende tidspunkt ikke den ønskede miljøtilstand. Elevene fikk derfor i oppdrag å hjelpe Miljøvernkontoret med prøvetaking og undersøkelse av bekken.

Elevene ble delt opp i temagrupper, der oppgavene bl.a. bestod i kartlegging av forurensningskilder, friluftsliv og dokumentering av sjeldne arter langs bekken. Det ble også fisket, kikkert på bunndyr og tatt vannprøver som ble levert til Molab for analyse.

Vi er spente på å høre om resultatene og håper vi fikk vekket en spirende interesse blant elevene.

Lektor2-ordningen

Lektor2-ordningen er en nasjonal realfagsatsing som finansieres av Kunnskapsdepartementet og ledes og driftes av Naturfagsenteret.

Ordningen deler ut midler til ungdomsskoler og videregående skoler som ønsker å involvere fagpersoner fra arbeidslivet direkte i undervisningen.

Gjennom Lektor2-ordningen får skolen ressurser til å etablere og utvikle læreplanrettede undervisningsopplegg i samarbeid med bedrifter og institusjoner som bruker realfag i sitt arbeid.

Mål for Lektor2-ordningen:

• Stimulere interessen og motivasjonen for realfag.
  • Øke elevenes læringsutbytte.
  • Øke rekrutteringen til realfagene.
  • At elevene opplever at det de lærer i skolen anvendes i arbeidslivet.
  • At elevene opplever en fagperson og hva en fagperson arbeider med.

Mere informasjon om Lektor2 finner du her: http://www.lektor2.no/

Sist oppdatert: 03.08.2016 14:17:33