Rana kommune - Bakeribygget
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Bakeribygget

​​​​bakeribygget.jpgBakeribygget er et være-, lære og arbeidssted for psykisk helse. Vi holder til på Moholmen i et stort og trivelig 100 år gammel hus. Vårt telefonnr. er 75 14 45 50.
Daglig leder er Siv Bårdsen.

I tillegg er det ansatt sykepleier, sosionom, aktivitør, snekker og kokk. Den daglige driften av de ulike virksomhetene i bygget holdes i sving av husets omlag 150 medlemmer. Mange medlemmer har en arbeidsavtale med Bakeribygget, enten de er uføretrygdet eller ikke. Arbeidspraksisen kan ofte inngå f.eks. i et attførings- eller kvalifiseringsprogram. Det er vanligvis nok av arbeidsoppgaver for alle, tilpasset den enkeltes ønsker og behov.

 
Hva inneholder Bakeribygget?
I første etasje har vi en trivelig kafé og bakeri med vedfyrt bakerovn. På kjøkkenet lages det middag hver mandag og torsdag. Hver dag serveres det varm lunsj, vafler, smørbrød og mye annet godt. Vi har to priser på de fleste varene, en for husets medlemmer og en for husets gjester.
Kaféen har åpent mandag - fredag 10.00 -15.00. Vi har også en butikk som selger husflidsprodukter laget av Rana Arbeidssenter, Rana Produkter (TAMO), Treningsversktedet og av flittige mennesker som lager fine ting i heimen. Butikken har samme åpningstid som kaféen.

På verkstedet kan du kanskje få utført enkle reparasjonerav møbler o.l. Ellers er disse karene på verkstedet mest våre vaktmestere.
I andre etasje har vi ei stor og trivelig stue med kjøkken. Vi har dessuten dusj, vaskerom, hobbyrom, datarom, musikkrom, møterom og "det stille rom". Denne etasjen er mer skjermet enn første etasje og først og fremst forbeholdt husets medlemmer.

På loftet holder Elisabeth og Harald til. De er lokale bildekunstnere som leier lokaler hos oss.

Vi på Bakeribygget organiserer også et ukentlig treningstilbud på treningsstudio (Spenst).

Hva gjør vi på Bakeribygget?
Vi legger stor vekt på at huset i all hovedsak skal drives av de som bruker huset. Vi arbeider ut ifra en overbevisning om at meningsfull aktivitet og sosial tilhørighet er avgjørende for å oppnå god helse. I et stort hus med mange mennesker er det mange daglige oppgaver som skal løses. Vår filosofi er at ingen kan alt, men alle kan noe.

Dessuten har vi:
- ungdomsgruppe hver mandag ettermiddag/kveld for invitert ungdom over 18 år. Gruppa har eget program for kveldene.
- KID-kurs (kurs i mestring av depresjon) arrangeres løpende.
- Kulturutvalg som planlegger kulturelle aktiviteter i huset.
- egen hobby-dag for damene på tirsdagene, der trim og avspenning inngår.
- på tirsdagkveldene leies lokaler ut til Anonyme Alkoholikere, Marborg (folk på legemiddelassistert rehabilitering) og sorggruppe.
- på onsdagene tar vi det som det kommer med åpen væretid i 2.etg. I sommerhalvåret drar vi gjerne på tur på ettermiddagen.
- hver første torsdag i måneden holdes det husmøte kl.11.30. Der har alle medlemmer og ansatte mulighet til å legge frem forslag som blir diskutert og eventuelt satt ut i verk.
- fredagene har vi selvsagt fredagskaffe kl.12.00. Da vanker det kake og små kulturinnslag.


Hvordan kommer du i kontakt med oss på Bakeribygget?
Vil du bare besøke oss, så er første etg. åpen for alle mellom kl.09.00 og 15.00. Der kan du også få mer informasjon om hvordan du eventuelt kan bli medlem.
De fleste av våre medlemmer er enten tipset av sin lege, NAV, sykehus, psykolog eller annen hjelpeinstans. En eller flere av våre ansatte vil deretter ha en samtale med nye søkere for å finne ut om vårt tilbud passer dem, før vi inngår en eventuell avtale. Har du spørsmål, kom innom eller ring oss på tlf. 75 14 45 50. For mer informasjon se http://bakeribygget.no/
 

 Her finner du oss

Sist oppdatert: 28.08.2017 10:21:14
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032