Rana kommune - Merking av hus og postkasser

Merking av hus og postkasser

Av: Kvitnes, Bjørn | Publisert: 26.06.2013 13:22:56 | Emneord: Brann- og eksplosjonsvern, Feiing
Hus

​Selv om huset er både stort og flott, er det ikke sikkert feieren - eller brannbil,
ambulanse, osv. - finner det dersom det mangler husnr. skilt.

​Merking av hus og postkasser er viktig. Blant annet for at ambulanse, politi, brannvesen - og feieren skal finne frem. ​

​For at feieren skal finne frem, og ikke minst for at varsel om feiing eller tilsyn skal komme til riktig mottaker, er det viktig at hus og postkasser er godt merket. Hus må være merket med godt synelig husnummer. Der huset ikke er synelig fra offentlig vei bør det i tillegg være satt opp skilt ved avkjørselen. Postkasse må være merket med adresse. I sær der postkasse er plassert i fellesstativ er det viktig med god merking.

Vi minner samtidig om viktigheten av god merking av hus, slik at ambulanse eller andre utrykningskjøretøy raskt finner fram til riktig hus.

Sist oppdatert: 08.05.2014 14:24:45

Kari Jørgensen