Rana kommune - Nødplakat på hytta

Nødplakat på hytta

Av: Kvitnes, Bjørn | Publisert: 26.06.2013 14:13:01 | Emneord: Brann- og eksplosjonsvern
Nødplakaten

​Nødplakaten inneholder den informasjonen nødetatene trenger for å finne fram.

​​Sekundene teller når du trenger øyeblikkelig hjelp. Befinner deg et sted uten fast adresse? Nødplakaten gir en nøyaktig beskrivelse av stedets geografiske plassering.

Hyttesesongen er i full gang, med kos, rekreasjon og opplevelser. Men av og til oppstår kriser, også på hytta. I en krisesituasjon hvor det er behov for akutt hjelp fra politi, brannvesen eller ambulansetjenesten, kan det være avgjørende at hjelpen finner frem raskt nok.

For nødetatene kan det være svært vanskelig å finne fram til riktig sted, når det kommer inn en nødmelding fra hytter og fritidsboliger uten fast adresse. Stedsnavn du er vant å bruke, kan ofte være forskjellig fra stedsnavn som er påført kartene som nødetatene benytter. En nødplakat på hytta er en enkel og effektiv sikkerhet hvis uhellet først er ute.

Statens Kartverk sine Internettsider finner du en funksjon, der du enkelt kan lage og skrive ut en nødplakat for Din hytte. Nødplakaten inneholder: Nødtelefon nr., En nøyaktig kartreferanse, Offisielt stedsnavn, Kart over området og Koordinatinformasjon.
Sist oppdatert: 14.04.2015 09:57:49

Kari Jørgensen