Rana kommune - Utvekslingselev ved Båsmo Ungdomsskole

Utvekslingselev ved Båsmo Ungdomsskole

Av: Botten, Rune | Publisert: 24.11.2014 07:03:52
utvekslingselev%20Båsmo%20U

Båsmo ungdomsskole har for tiden besøk av en utvekslingselev fra Australia. Julia Wirthensohn er 15 år gammel og kommer fra Melbourne, den neste største byen i Australia.
Julia skal være elev i klasse 10a i ca to måneder, fra 28.oktober til juleferien.

​​​

Det er utvekslingsorganisasjonen MyEducation som har spurt oss om å ta i mot henne.
Julia bor hos en hyggelig vertsfamilie på Båsmo, familien Åkenes Andersen, hvor datteren i huset (Hanna) går i samme klasse som Julia.
Lærerne i klasse 10a synes dette er et spennende prosjekt, og forteller at Julia har blitt godt mottatt i klassen og på skolen.

Julia er en trivelig og positiv jente som har bidratt til at elevene ved BUS nå snakker mer engelsk, også i friminuttene. Hun har vært rundt i alle klassene og holdt foredrag om Australia.
Julia spiller basketball og bidrar her i kroppsøvingstimene for klassen.
I tillegg tar hun del i valgfaget friluftsliv og har gjennom dette fått anledning til å bli bedre kjent med norsk natur, høst og vinter.

Rektor ved BUS anbefaler andre skoler å si ja om det kommer forespørsler om å ta i mot utvekslingselever. Dette gir elevene ved skolen en unik mulighet til å bli bedre kjent med en ungdom fra et annet land, med et annet språk og andre kulturelle preferanser.

Waltzing Mathilda.

Sist oppdatert: 24.11.2014 07:17:04