Rana kommune - Sjakk på timeplanen

Sjakk på timeplanen

Av: Botten, Rune | Publisert: 04.03.2014 08:37:43
sjakk%20baasmo%20u

​Sjakk på timeplanen ved Båsmo ungdomsskole

​Sist høst fikk Norge sin første verdensmester i sjakk – Magnus Carlsen.

Båsmo ungdomsskole har sin egen Karlsen – nemlig lærer Brynjar Karlsen. Han spiller både bridge og sjakk og har gjennom mange år forsøkt å lære elevene sine disse mer «intellektuelle» spillene.​

​​Når sjakkfeberen raste som verst i Norge gikk skolen til innkjøp av 12 stk sjakkspill som klassene kan låne. Elevrådet + overskudd fra kantina finansierte dette innkjøpet.
Sjakk har i noen klasser blitt veldig populært og det spilles både i kosetimer og som adspredelse i en ellers teoritung ungdomsskolehverdag.

Spesielt har klasse 10c tatt i bruk de nye spillene. Dette er Brynjar sin klasse, og på bildet ser dere Håkon Pedersen og Heine Iversen sitte dypt konsentrert. Mon tro om det er en remi på gang…

Da de nye valgfagene kom høsten 2012, hadde vi på Båsmo et ønske om at tankesport skulle bli vurdert som eget tilbud. Slik ble det i første omgang ikke,  men vi vet at bridgeforbundet har utarbeidet forslag til læreplan. Om muligheten byr seg tror jeg nok vi vil tilby dette som eget valgfag.

Sjakk Matt! :)

Sist oppdatert: 08.05.2014 14:24:17