Rana kommune - Når ung og gammel møtes

Av: Botten, Rune | Publisert: 10.03.2015 08:25:05
Selfors%20b%20ung-gammel-1

​-et samarbeidsprosjekt mellom Selfors barneskole og Selfors sykehjem

I et av prinsippene for opplæringen heter det at skolen skal legge til rette for å trekke inn lokalsamfunnet i opplæringen på en meningsfull måte (Læringsplakaten).

Etter nyttår startet 1. trinn ved Selfors barneskole og 2. etasje på Selfors sykehjem et samarbeid som vi håper skal vare i mange år. Klassen skal være «fadderklasse» for de eldre, og elevene skal gjennom jevnlige besøk jobbe med ulike mål fra Kunnskapsløftet. Klassen har allerede vært på to besøk. Første gang gjorde de seg kjent med plassen og de eldre. Klassen sang flere sanger for de eldre; solosang, sansesang og mattesang. Plutselig var det en dame som lurte på om vi kunne synge «Når trollmor har lagt sine 11 små troll». Hva mente hun med det, mon tro?? Vi hadde heldigvis med oss gitaren og musikklæreren vår, Kristin. Vi sang sangen og den gamle damen ble svært glad og fornøyd.

Når vi først kom på sykehjemmet, var vi litt sjenerte, de var jo litt skrukkete og noen så litt skumle ut, men etter hvert ble det veldig koselig. En dame på sykehjemmet fyller snart 100 år – kanskje vi blir invitert i bursdag? Før vi dro lagde vi tegninger og snøkrystaller som vi ga til de som bor på sykehjemmet. Vi har fått litt å tenke på; hvorfor trenger de gamle hjelp når de skal på do, og hvorfor bruker de stokk og rullator?

På det andre besøket hadde vi en fantastisk HATTEFEST, der vi spiste eggedosis og spilte spill med de gamle. Vi gleder oss veldig til fortsettelsen og håper «vennene våre» på sykehjemmet gjør det samme!! Neste uke skal vi nemlig åpne AMERIKAKOFFERTEN…

Selfors%20b%20ung-gammel-2

Se dette fantastiske klippet med «Humørsprederne» fra Herøy skole som gikk på NRK, der 1. klassingene etter 4 års samarbeid med sykehjemmet er blitt 4. klassinger: http://www.nrk.no/video/PS*103859

Sist oppdatert: 10.03.2015 08:34:09