Rana kommune - Hauknes skole i Lego League

Hauknes skole i Lego League

Av: Botten, Rune | Publisert: 26.05.2014 21:49:27
14-04-04%20LegoL2%201%20DSC_8205

​Elever fra Hauknes skole deltok i Lego league.

​For åttende år på rad har 7. trinn ved Hauknes skole deltatt i Lego league. Den lokale finalen ble arrangert i flotte omgivelser på Campus Helgeland. Etter en lang dag og med gode ambassadører for Hauknes skole, kunne våre elever ta med seg to pokaler ”hjem”.

Lego league er en teknologikunnskapskonkurranse for barn i alder 10 – 16 år som har til hensikt av å få barn til å bli mer interessert i realfag, støttet av stiftelsen FIRST. Det konkurreres blant annet i profilering, programmering, bygging og kjøring av robot. I tillegg konkurrerer elevene i å lage en faglig oppgave, der hensikten er å finne nyvinninger som kan være med å løse dagens utfordringer i samfunnet.

Årets teama var ”natures fury”, der det handlet om å finne løsninger på hvordan vi i samfunnet kunne sikre oss mot enten flom eller ras.

Elevene gjorde en flott innsats og ble nominert i flere kategorier, men endte til slutt opp med 2. plass i robot kjøring og 1. plass i markedsføring. I kampen om å bli det beste laget sammenlagt måtte våre elever se seg slått av elevene fra Austbø Lego Mafia. Som Champion fikk Austbø lov til å representere Helgeland i den skandinaviske finalen.

Neste års 7. trinn ser allerede frem til å konkurrere i den lokale finalen som går av stabelen i november.

Sist oppdatert: 26.05.2014 21:56:34

Kari Jørgensen