Rana kommune - Skole og SFO
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Skole og SFO

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Elevens læring i sentrumSkoleavdelingen i Rana kommune har ansvar for drift av 15 grunnskoler, SFO - ordning ved barnetrinnene og voksenopplæring tilknyttet Rana voksenopplæring. For elever som har behov for en alternativ opplæringsarena kjøper kommunen tjenester av Frikult. Grunnskoleopplæringen er regulert gjennom Opplæringsloven og i tråd med denne og lokale forutsettinger og målsettinger har kommunestyret vedtatt "Plan for skole- og kvalitetsutvikling 2013-2020". Planen skal sikre at avdelingen som helhet arbeider mot felles målsettinger for alle kommunens skoler. Den enkelte skole arbeider nå med å utforme strategi for utviklingsarbeid ved sin skole. Disse skal du etter hvert finne i lenkene til venstre under hver skole. Avdelingen er opptatt av å drive fram skoleutvikling i alle kommunens skoler og er inne i flere utviklingsprogrammer i tråd med vedtatt plan. Som overordnet målsetting for planen og arbeidet med skoleutvikling har kommunestyret vedtatt:

Alt det vi som voksne gjør i vårt arbeid i skolen skal sette elevens læring i sentrum. Vårt fremste mål skal være å gi elevene i Ranaskolen et best mulig utgangspunkt for å mestre og lykkes i dag og i framtida til beste for den enkelte og fellesskapet.

​​Tydelig lederskap i alle ledd, i et godt fysisk og psykososialt arbeids- og læringsmiljø skal gi alle elever klare mål, forventninger og tilbakemeldinger. Dette skal bidra til å gi gode grunnleggende ferdigheter tilpasset den enkeltes forutsetninger og muligheter.

Heimen er skolens viktigste samarbeidspartner og arbeider tett og nært sammen med skolen for å styrke den enkeltes mulighet for videre læring og utvikling.

Blinken til høyre er forsiden til "Plan for skole- og kvalitetsutvikling 2013-2020". Denne er ment å illustrere hvordan de viktigste områdene i planen henger sammen som forutsetninger for å skape et læringsmiljø som setter elevens læring i sentrum. Blinken er lenke til hele planen
Til venstre finner du lenker til kommunens grunnskoler, Rana voksenopplæring og de viktigste satsingsområdene i tråd med vedtatt plan.

 Nyheter

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 

 Kontakt oss

Sentralbord:
Tlf. 75 14 50 00
postmottak@rana.kommune.no

Skolesjef:
Lillian Nærem
Tlf 75 14 52 18
Lillian.naerem@rana.kommune.no

 
Besøksadresse:
Rådhusplassen 2
8600 Mo i Rana

Postadresse:
Postboks 173
8601 Mo I Rana

 Skoleruta 2016/2017

Sist oppdatert: 11.08.2017 11:45:51
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032