Rana kommune - Småscena - 1 åringene
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Småscena - 1 åringene

Av: Bergersen, Elin | Publisert: 21.01.2014 10:19:18

På Småscena er det 14 ettåringer sammen med Linn Merethe, Merethe, Ingunn, Jonas, Catharina og Tarjei.  

Sammen utforsker vi en helt ny verden. Utforsking står derfor sentralt på Småscena. Det aller meste er nytt og ukjent, og vi bruker derfor tiden vår på å gjøre oss kjent med ulike materialer, hverandre og oss selv.

sanse fjær.JPG 

Vi har mange spennende rom på avdelingen vår, utforsking og samarbeid står i fokus.

Det fysiske miljøet på avdelingen er i stadig bevegelse, da det alltid vil følge barnas behov. Når barnas behov endres, vil dermed også det fysiske miljøet endres.

 tegn.JPGkonstruksjon.JPG

Musikk, dans og drama

Barna opplever musikk gjennom hele dagen. Vi danser til musikk, spiller på ulike instrumenter og synger. Vi har daglige samlingsstunder hvor vi synger ulike sanger sammen. Mange av sangene har egne bevegelser til. I samlingsstunden dramatiserer vi også ofte.

 

Forming

På formingsrommet møter barna mange nye og ukjente materialer. Vi bruker derfor gjerne lang tid på å introdusere nye materialer. Vi bruker blant annet maling, kritt, blyanter og leire. Formingsmateriellet blir også gjerne tatt med ut av formingsrommet og inn på andre arenaer.

 

Sanseopplevelser

For ettåringen er det mange nye inntrykk å ta inn. Vi har et rom hvor sanser står i fokus. Her får barna oppleve lys, skygge, ulike lyder, vind, fjær og ulike underlag/overflater. Mangfoldige sanseopplevelser er med på å skape en allsidig og spennende hverdag for barna.

 

Konstruksjon

Vi har et byggerom, hvor ulike byggematerialer finnes tilgjengelig. Her kan barna bygge egne hus, tårn eller slott – før de aller helst river de ned igjen. Vi ser likevel at barna opplever stor glede ved både selve byggingen, og når de etterpå får rive ned igjen.

 

Uteliv

Også utendørs er det mange nye opplevelser for ettåringen. Mange har få erfaringer med det å være ute i all slags vær. Ettåringene møter mange motoriske utfordringer ute. Ulendt terreng, kanter å gå opp og ned av, ulikt underlag, klatring og sykling. Fokuset i utetiden for oss på Småscena er å skape gode opplevelser og minner knyttet til det å være ute. Barna skal trives, og ha lyst til å være ute. Det betyr at vi noen dager er mye ute, mens vi andre dager bare tar en kort tur ut.

 

 

 

 

Sist oppdatert: 15.09.2017 15:14:57
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032