Rana kommune - Newton - 2 åringene
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Newton - 2 åringene

Av: Bergersen, Elin | Publisert: 21.01.2014 10:19:52

På Newton går det  14 toåringer sammen med  Anne Grete, Stine, Åshild, Linn , Jonas og Marthe.

 

 DSCN1335.JPG

Etter frokost starter vi med samling der vi bruker  musikk og dramatisering. I tillegg snakker vi med barna om hva som skal skje idag. Barna får bestemme hvilke sanger vi skal synge og bevegelsesanger har vært populært i høst. Nå i det siste har barna vært veldig opptatt av sanger om troll og i tillegg har vi tatt inn dramatisering inn i samlingsstundene.  

 VALG

SAM_1094.JPG

Vi har jobbet mye med valg av aktivitet på avdelingen. Valg består av at barna får se 3 bilder av en aktivitet. Aktivitetene varierer mellom musikk, forming, konstruksjon, vannlek, matlaging og spilleaktiviteter. Et barn kommer og peker på den aktiviteten de ønsker å holde på med. I enkelte tilfeller må en voksen tolke hva barna ønsker ved å se på blikket til barna eller kroppsspråket. Det er en voksen på hver valgaktivitet.

 

 

Konstruksjon

Vi har en egen konstruksjonskrok med forskjellige materielle som barna kan utforske. Duplo er noe de minste barna er opptatt av, og nå for tiden er det forskjellige klosser i ulike form veldig populære. I denne kroken har vi ulikt byggemateriell som barna får bruke. Vi bytter ut materiale innimellom slik at barna får erfaringer med å bygge med ulike ting. Bygge høyt, ikke rive ned og bygge hus til figurer er aktiviteter vi har i byggekroken.

DSCN1539.JPGDSCN0488.JPG 

 

 

Uteliv

Ute får barna utforske sammen både i barnehagens område og i nærmiljøet. Vi er en del på tur,  og hoppbakken er en populær turplass hos barna på Marmorslottet. I vinter var barna veldig opptatt av maskiner og lastebiler som var og gjorde veiarbeid rett utenfor barnehagen.  Barnas intresser er med på å styre hvor turen går. 

 DSCN0373.JPGSAM_0869.JPG

 

 

Forming

I formingsaktivitet ønsker vi at barna skal få kjennskap til ulike materielle. For de minste barna kan det å male være en helt ny aktivitet som de ikke har erfaring med. Under disse aktivitetene setter vi barna nært hverandre slik at de kan hjelpe, se, observere og lære av hverandre.   

DSCN0384.JPGDSCN1200.JPG 

 

Vann

Vannlek er noe vi ser at barna trives god med. Her skjer det mye samspill mellom barna og de utforsker ofte sammen. I vannaktivitetene kan vi ha fokus på skum, farger, helle i(ulike materielle), tømme ut.

 

Musikk

På avdelingen har vi et musikkrom der barna kan danse og spille på forskjellige instrumenter. I tillegg har vi litt utkledningsklær og stort speil som de er opptatte av å se seg selv og andre i.  Det vi opplever på dette rommet er at det nesten bestandig er flere barna i lag og at de ser og lærer av hverandre.

 

 

 

Sist oppdatert: 18.08.2017 13:40:54
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032