Rana kommune - Miljøvernprisen 2017 til Helgeland Avfallsforedling IKS
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Miljøvernprisen 2017 til Helgeland Avfallsforedling IKS

Av: Petersen, Elin | Publisert: 31.10.2017 12:32:48 | Emneord: Forsiden
Miljøvernprisen%202017

​Varaordfører Linda Eide og nestleder i utvalg for miljø, plan og ressurs, Jan Erik Arnøy, overbringer den gledelige nyheten til daglig leder i HAF, Geir Nerdal, under bedriftens årsmøte i forrige uke.

Rana kommunes miljøvernpris deles ut årlig til noen som har utmerket seg innenfor arbeidet med natur og miljø. Årets pris tildeles HAF for sitt engasjement for en grønnere hverdag med resirkulering, gjenbruk og bidrag til den sirkulære økonomien. Prisen deles ut på neste kommunestyremøte som er 14. november.

Juryens begrunnelse:

Juryen har vurdert HAF som en sterk mottaker av årets miljøvernpris fordi

  • de har stort fokus på informasjon og veiledning til forbrukerne
  • de går langt ut over det som ligger i bestillingen fra kommunene om å etablere og drifte avfallsmottaksordninger for private husholdninger. Et godt eksempel på dette, er klippekortet vi alle har fått som gir oss mulighet til å levere gratis avfall ved Røssvollhei avfallsmottak.
  • de er sertifisert miljøfyrtårn siden 2014. 
  • de gjør stadig grep for å bedre sorteringsgraden og dermed øke kvaliteten på de råvarene som skal brukes til ny produksjon.
  • de har stort fokus på barn og unge, og bidrar til opplæring om avfall og ressursbruk. Bedriften har omvisning på Røssvollhei avfallsmottak og over 5000 barn og unge har besøkt mottaket de siste ti årene. Omvisningene er populære og får mye god omtale blant elever og lærere. De har etablert en egen skolestue i de nye lokalene sine for å kunne rette et ekstra fokus mot barn og unge.
  • det overordnede målet med informasjonsarbeidet deres er å informere og stimulere til økt kildesortering og konkret avfallsreduksjon hos husholdningene.
  • de har stort fokus på opprydding av marint avfall, og samarbeider nå med Polarsirkelen friluftsråd for en etablering av et pilotprosjekt i HAF-kommunene. Målet er å få etablert en regional ordning som består av innsamling av marint avfall og et omfattende forebyggende arbeid mot marin forsøpling.

 

Sist oppdatert: 31.10.2017 12:32:49
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032