Rana kommune - Teater
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Teater

Av: Osmo, Marit | Publisert: 15.05.2013 14:38:11

Ida%20S.H.%202%20hjemmeside​​​​​

 Lærer: Ida Svemo-Hiller

 

RaKuBa I
Dramalek og teater (6-8 år) 

Barna vil lære dramaleker og hvordan vi improviserer. Vi øver på et aktivt og sosialt fellesskap hvor vi forsøker å skape en felles lokal identitet. Elevene skal lære å presentere enkle roller og sceniske situasjoner i små spill. Det vil bli lagt opp til enkle visninger.
1 time og 30 min. i uka.
Tirsdager kl. 16.15 - 17.45

RaKuBa II 
Dramalek og teater (9-11 år) 
Elevne lærer dramaleker og improvisasjon. Vi øver på et aktivt og sosialt fellesskap, hvor vi forsøker å skape en felles lokal identitet. Elevene skal lære å presentere enkle roller og sceniske situasjoner i små spill. Det vil bli lagt opp til enkle visninger.
1 time og 45 min. i uka.
Tirsdager kl. 18.00 - 19.45

 
RaKuBa III
Teaterensemble (12-14 år)

Vi arbeider med kroppen som skuespillerens verktøy, ensemblearbeid og med improvisasjon. Elevene skal jobbe med tekster, oppvarmingsøvelser, fantasi og forestillingsevne. Vi skal innom konseptutvikling og produksjonsarbeid. Vi skal også forsøke å få sett teater sammen og snakke om det vi har sett.
2 timer og 30 min. i uka
Mandager 18.15 - 20.45

Musikkteater/musical
(13-16 år)
Tilbudet vil være delt mellom teater og sang. Noen øvelser vil være reine sang øvelser, mens andre reine teaterøvelser.
Teater:
Vi arbeider med stemme- og kroppsutrykk med innlevelse og integritet. Elevene skal få jobbe med karaktereutvikling, sceniske utrykk, tekst og rom. De skal også få ta aktiv del i utviklinga av musikkteateret.
Sang:
Innholdet i undervisninga skal bidra til å utvikle håndverksmessig og kunstnerisk kvalitet, selvstendighet og samspillsevne. Undervisning og veiledning er tilpasset den enkelte elev og foregår individuelt, i grupper og i ulike ensembler.

1 time og 45 min. i uka.
Mandager 16.15 - 18.00              Sjekk egen hjemmeside.

-------0--------

Det viktigste for oss er å skape en trygg og god atmosfære oss imellom, og etablere gruppen som et team. Dette gjør vi gjennom bruk av mange praktiske øvelser: lek, avspenning, konsentrasjon, samarbeid og tillit. Videre vil vi utvikle din evne til å uttrykke deg som skuespiller gjennom bevegelse, rytme, stemmebruk, pust, fantasi og improvisasjon. Opplæringen vil ledes av teaterinstruktøren(e), men vil også i stor grad være preget av aktiv deltagelse av hver enkelt elev.

Undervisningen vil foregå i Black Box på Ungdommens Hus og i Kammersalen. Undervisningen kan også forekomme i andre lokaler. Kulturskolen forventer at eleven møter forberedt og med egnet tøy til undervisning. Er det delt ut manus e.l. skal dette tas med fra gang til gang.

NB! Ukesøvinger kan bli byttet i helgeøvinger. Dette vil skje i samarbeid med hjemmet.

Hvert år feirer kulturskolen i Rana kulturskoleuka. Tradisjonelt deltar RaKuBa-gruppene på denne markeringen, men på ulikt nivå.

Sist oppdatert: 28.08.2017 19:38:34
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032