Rana kommune - Vel gjennomført Kulturskoleuke

Vel gjennomført Kulturskoleuke

Av: Osmo, Marit | Publisert: 24.05.2016 09:43:39

Med trøkk og stor bravur blev torsdag kveld i uke 14 de siste tonene fra årets kulturskoleuke spilt på storscenen på Nordland teater. I løpet av fem dager har Rana kulturskole holdt 17 forskjellige arrangementer, hvorav 15 konserter samt kunstutstillinger og tegnekurs, på barneskoler, i aulaen på Moheia, i Rådhuset, Mo kirke, Kammersalen og på Nordland teater.

Konserter på barneskoler

Nytt for årets kulturskoleuke er at vi har brukt barneskolene på Mo som konsertlokale. Dette var en flott arena hvor de yngste kulturskoleelevene fikk mulighet å vise for sine kamerater hva de har lært. Det var også en flott mulighet for barna på de forskjellige skolene å få en presentasjon av forskjellige instrumenter og å få høre om hva man kan lære seg på kulturskolen. I løpet av uken har det også vert oppsatt utstillinger ute på barneskolene, hvor billedkunstelevene stilt ut verkene sine.

Lyngheim%20-%20Cello,%20kontrabass_webBåsmo_blås%20og%20gitar_webHauknes_alle_webGruben_alle_web
Lyngheimskolen​Båsmo barneskole​Hauknes barneskoleGruben barneskole
Moheia_Strekka%20stålstrænga_webYtteren_strykgruppe_webSelfors_fiolin%20og%20gitar_web
Gruppen "Strekka stålstrenga"  underholdt i aulaen på Moheia​Ytteren skole​Selfors barneskole

Kvikklunsj i rådhuset

Små lunsjkonserter i rådhuset har blitt en gott mottatt tradisjon. Å spille i rådhuset er en veldig annerledes konsertsituasjon for elevene. De fleste i «publikum» sitter kanskje på kontorene sine med åpen dør eller spiser i kantinen og synes ikke fra «scenen». Noen hoder stikker kanskje fram høyt oppe i øvre etasjene i trappehuset. Det han til tider synes folketomt ut, men så plutselig så kommer det en masse applaus fra tilhørere du ikke ante var der.

Det er ærefullt for elevene våres å få mulighet til å spille i selve hjertet til kommunen de bor i, og vi håper at musikken også når inn i hjertet på tilhørerne.

Rådhuset_pianoRådhuset_fløyteRådhuset_sanggruppe
​Pianoelever , fløytegruppe og sanggruppe underholdt på rådhuset

Gitarkonsert

Det ble en koselig kveld med fin stemning da gitarelever framførte musikk til kaffen på teaterkaféen. Teateret sitt fine lydanlegg med tilhørende lydtekniker forhøyde opplevelsen til både utøvere og publikum. Publikum koste seg mens de fikk høre popballader, rokkesanger, barneviser og klassiske gitarstykker.

Lunsjkonert i Mo kirke

Tre musikere fra Kammerana framførte sammen med elever en et program med variert musikk for fløyte, klaver og klarinett.

Blåstog

Et trettitall nybegynnere på blåseinstrumenter framførte et program med sving på storscenen på Nordland teater. Det var artig å se så mange små aktører i gang, og se hvor bra de fikk det til å låte i lag, til tross for at de ikke har spilt så lenge.

Blåstog_web
​Blåstog på Nordlandteater

Barrokkonsert

En meget fin og stemningsfull aften i kammersalen med kammermusikk fra barokken. Klangen fra kulturskolens cembalo gikk som en rød fråd gjennom konserten, og vi fikk høre musikk av mange forskjellige barokkomponister presentert av et brett spekter av instrumenter.

piano%20HBarokkonsert_sang_webBarokkonsert_fiolingruppe_web
Barokkonsert_liten%20gruppe_webBarokkonsert_Gitar_webBarokkonsert_Weiss-duo_webBarokkonsert_pikkoloduo_web

Workshop i tegning

Dette arrangement måtte utgå grunnet for få aktører

Soul-aften

Med trøkk og stor bravur blev på torsdagskvelden de siste tonene fra årets kulturskoleuke spilt på storscenen på Nordland teater. Sangsolister og kordamer framførte en rekke perler kjent fra filmene The Commitment og Blues Brothers. Sangelevene fikk solid back-up fra lærerband, og en stødig blåserekke gjorde soul-soundet komplett. Noen elgitarelever fik også prøve seg i lag med bandet.

Neste del av konserten stod kulturskolebandet «Strekka stålstrænga» for og de framførte en rekke rockelåter med overbevisende stødighet.

Kvelden ble avsluttet med at ordfører Geir Waage delte ut årets stipend fra Rolf Dørums minnefond. Vi fikk også høre musikkstykker framført av to av stipendiatene.

Soulkonsert_web​ ​Soulkonsert_2_web
Soulkonsert_blåsrekke_webSoulkonsert_gitarister_web