Rana kommune - Den klassiske gitarens dag

Den klassiske gitarens dag

Av: Osmo, Marit | Publisert: 03.02.2016 15:45:54

​Kulturskoleelever i Rana markerer «Den klassiske gitarens dag»!

​1. februar arrangerte «Forening for klassisk gitar i Norge», i samarbeid med lokale arrangører, konserter med klassisk gitar over hele landet. Arrangementet blir kalt «Den klassiske gitarens dag». Formålet med dette arrangementet er å sette fokus på den klassiske gitaren og dens utøvere, og på lokale klassiske gitarmiljøer. Konsertene vil presentere hele bredden av utøvere, fra amatører, kulturskoleelever, musikkstudenter til pedagoger og profesjonelle utøvere.

I Rana ble dagen markert med en gitarkonsert på Rana museum med gitarelever og lærere ved Rana kulturskole. Det ble framført et variert program med ensemble, solostykker og duetter og repertoar fra Spansk vals og barokkmusikk til popmusikk.
Mellom numrene ble publikum fortalt noen hovedtrekk og anekdoter fra den klassiske gitarens historie. Publikum fikk også høre musikk som representerte det sentrale klassiske gitarrepertoaret gjennom historien, som luttmusikk fra barokken, ett stykke av den store gitarkomponisten Fernando Sor (1800-tallet), samt brasiliansk gitarmusikk av komponisten Heitor Villa-Lobos  (1900-tallet). Konserten ble avsluttet med stort gitarorkester som framførte My Heart Will Go On. Gitarlærerne ved Rana kulturskole, Charlotta Johansson og Jack Royle, takker alle elevene for flott innsats!

Mvh Charlotta Johansson, kulturskolelærer

Gitarorkester%20i%20øvelse%20museet%20kuttet