Rana kommune - Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær!

Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær!

Av: Osmo, Marit | Publisert: 04.08.2014 10:37:24
Plakat%20gylne%20fjær%20overdel%20hjemmeside

​Internasjonalt symfoniorkester

21. september kl 19.00 i Gruben kirke.

22. september kl 19.00 i Gruben kirke.

23. september kl 18.00 i Sandnessjøen.

24. september kl 18.00 på Fauske.

Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær - en internasjonal symfonisk konsertforestilling.

Gjør deg klar for en musikkopplevelse av de helt store! I september samler vi musikere fra fem land til et 70-manns orkester. Og ikke nok med det - musikken vi skal spille er noe av det flotteste som er skrevet for symfoniorkester! Vi får også besøk av en videokunstner fra St. Petersburg som i tillegg vil sørge for å gi publikum en flott visuell opplevelse!

Beethovens «Skjebnesymfoni» trenger kanskje ingen nærmere presentasjon. Den er et av musikkhistoriens aller mest kjente og høyest elskede verk. Fra den dramatiske åpningen med «skjebnen som banker på døren», til en triumferende og storslått finale, tar den oss med på en reise gjennom de fleste menneskelige emosjoner.

Russeren Igor Stravinskij var en av de største og mest særpregede komponistene i det 20. århundre. «Ildfuglen»-suiten er basert på musikken til balletten av samme navn. Den skildrer det russiske eventyret om Prins Ivan og den magiske Ildfuglen, og musikken er like magisk: Musikere elsker å spille Stravinskij, og det vil nok publikum merke!

Noe av den fineste norske musikken skrevet for orkester er signert Geirr Tveitt. Han er kjent og kjær for norske radiolyttere pga. sine vakre sanger, som «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta», men han var også en meget dyktig orkesterkomponist. Fra hans «Hundrad hardingtonar» har vi valgt ut Bryllupssuiten, som spenner fra de vareste kjærlighetsærklæringer til rå humor i «Hardingøl».

Konsertene framføres:

21.september kl 19.00 i Gruben kirke

22.september kl 19.00 i Gruben kirke (dagskonsert for skoler og eldre)

23.september kl.18.00 Sandnessjøen STAMNESHALLEN (dagskonsert for skoler)

24.september kl.18.00 Fauske Idrettshall (dagskonsert for skoler)

Prosjektet er et tiltak av Helgeland sinfonietta

Arrangør: Rana kulturskole, KammeRana

Støtte: Barentskult, Nordisk kulturfond og Aktivungdom EU