Rana kommune - Norsk-russisk samspill og nyskaping
Kultur, idrett og fritid

Norsk-russisk samspill og nyskaping

Av: Osmo, Marit | Publisert: 09.05.2014 09:46:55

Det blir en samling i Rana i uke 20.

På samlingen deltar medlemmer til Rana pianoforening, elever fra Rana Kulturskole og andre ungdom.

Russiske deltagere (14 personer) er lærere og elever ved Petrozavodsk kulturskole. Noen av dem har vært i Norge før og noen kommer for første gang. De reiser med en buss fra Petrozavodsk, overnatter i Oulu/Finland og kommer til Mo på mandags kveld 12.mai.

Første kveld blir de russiske gjestene møtt av norske prosjektdeltagere og skal ha en kosekveld. Det er viktig å bli kjent med hverandre i starten av prosjektgjennomføring.

Under samlingen 13.-16.mai spiller deltagere piano, slår på tromme og det nye som kommer er DANS. Vi får en dyktig ung russisk danser som skal lede oss i å lage dansebevegelser til musikken som skal spilles.

Samlingen foregår i Kammersalen ved Rana Kulturskole og i Ungdommenshus.

Da har vi samlingen i grupper som til slutt danner et pianoorkester og en rytmegruppe.

Vi lager en konsert-forestilling om Peer Gynt som reiser verden rundt og treffer mye spenning og overraskelser.

Den hovedkonserten- perfomance «Peer Gynt på nye veier» skal framføres i Kammersalen 16.mai kl.17.00.

I tillegg til ettermiddags øvinger med norske unge musikere skal russiske gjester besøke grunnskoler og barnehager i Rana på formiddag. Der skal de spille konserter og kommunisere med elever etterpå. Slike uformelle møter skaper gode relasjoner og hjelper å forstå hverandres kultur.

To av musikerne spiller konserter på flere institusjoner i Rana.

På selve 17.mai spiller prosjektgruppen en konsert i Rana museum kl.13.00 og har en framføring i Gågata med noen overraskelser kl.15.00.

Også vil våre russiske gjester med sine norske venner se på Folketog og Russetog. Det blir en stor opplevelse.

Dette samarbeidet vil øke inspirasjon og gleden blant både norske og russiske deltagere. Det gjelder både voksne - lærere og barn/ungdom- elever.

Hovedmål med dette prosjektet er å aktivisere interesse og få nye kunnskaper i musikkfag hos prosjektdeltagere, oppleve Nasjonaldag i Norge. Og har det gøy sammen!

Prosjektet har fått støtte fra Barentssekretariatet, Rana Kommune (midler for samarbeid med vennskaps kommune) og Frifond Musikk.

Arrangør: Rana Kulturskole, Rana Pianoforening i samarbeid med Mo Undommens hus.

Elena J. Beck- prosjektkoordinator og lærer ved Rana Kulturskole.

Program for samling «Norsk- Russisk samspill»

i uke 20: mandag 12.mai – lørdag 17.mai 2014.

Deltagere: Pianoelever /lærer Elena med gjester fra Petrozavodsk

DagKl.Hvor?Hva?

Mand

18 00UngdommenshusAnkomst russiske gjester, møte: "Bli kjent"

Tirsd.

13.mai

KammersalenPianoøvinger, dans gr.C, gr.B
 15-16UngdommenshusRythmegruppe, dans, piano Gr.A

17 00

UngdommenshusFellestimen og varmmat/norske deltagere velger hva skal serveres/ for alle deltagere

Onsd.

14.mai

12 30

14 00

Kammersalen

Pianoøvelser gr. A

Alle går til Ungdommenshus etter øvelsen

14-15UngdommenshusRythmegruppe, dans, piano Gr.A

14 15

16 00

KammersalenPianoøvelser gr. B og gr.C (ta med matpakke, drikke)
 18.00UngdommenshusDiskotek starter/deltagere kan komme senere. Foreldre får opplæring i russiskmat: workshop med smaksprøver

Torsd

15.mai

14 15

15 45

Kammersal Pianoøvelser gr. B,C

15 00

UngdommenshusRytmegruppe, dans, piano gr A

KammersalenFelles øvelser, gjennomgang konsertprogram
 18/20 Mulighet å ha hjembesøk av russiske gjester

Fred

15-16KammersalenIndividuelle prøver etter avtale med noen av elever
16.mai

16 45

Kasmmersalen

Gjennomganmg konsert

Gr. A B C

17 00

KammersalenKonsert, billetter voksne kr.100 , gratis for barn. Loteri med gjevinster fra Russland.

18 00-

19 00

Babettes eller Kammersalen Pizza og gave utdelling. Alle norske deltagere tar med seg en lite gave som skal overføres til russiske gjester. Russiske har gaver for norske venner ogsåJ
Lørd 17.0512 00UngdommenshusÅpen for å forberede opptredener ute