Rana kommune - Sporty fritidstilbud for ungdom i sommer
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Sporty fritidstilbud for ungdom i sommer

​Trial krever konsentrasjon og balanse.

Foto: Mona Henriksen

Visste du at det finnes en trialløype sentralt i Mo i Rana? Her kan ungdom utfolde seg jobbe med kroppsbeherskelse, balanse, og kjøre sykkel. Ranenget Motorsenter har åpent hele sommeren og tilbyr et utfordrende, sosialt og morsomt tilbud for ungdom.

Ranenget Motorsenter er et møtested for ungdom med fokus på motor. Her kan man komme for å kjøre trial eller lære mer om mekking eller bare møte andre med samme interesse. I tillegg til trialløype og verksted er Ranenget et åpent møtested med bl.a. biljard, bordtennis og Playstation. Tilbudet er åpent for alle mellom 10 og 18 og er tilrettelagt av trygge voksne med lang erfaring med ungdom og motor.

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelig terreng uten å sette føttene i bakken.  Ordet trial kommer fra "to try", og det er det det handler om. Prøve og prøve til du klarer det du vil klare. Trial er faktisk den eneste motorsporten hvor det ikke er om å gjøre og kjøre fortest mulig, men å sette foten minst mulig nedi bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkel i sakte fart. Man kjører i løyper som er laget i terrenget, gjerne med hindre som gjør det utfordrende.  Her får man testet balanse, utholdenhet og koordinasjon.

Du må ikke være medlem for å besøke senteret, det er gratis. Det er heller ikke behov for eget og dyrt utstyr. Alt man trenger får du låne mot en liten treningsavgift. Men alle som kjører trial må ha lisens.  Det finnes en nybegynnerlisens som man kan løse for å få prøvd seg en dag.   

Sist oppdatert: 01.11.2017 15:09:48
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032